logo
The Pope's Exorcist © Production Company

The Pope's Exorcist

Volg Gabriele Amorth, de leidende exorcist van het Vaticaan, terwijl hij de bezetenheid van een kind onderzoekt en een samenzwering blootlegt die het Vaticaan geheim heeft proberen te houden.

OmniGuide recensie The Pope's Exorcist

The Pope's Exorcist Recensie 2023: Russell Crowe's Strijd Tegen Demonen

In de schaduwen van het Vaticaan vindt een strijd plaats die niet van deze wereld is. 'The Pope's Exorcist', geregisseerd door Julius Avery, is een film die de kijker meeneemt naar de donkere krochten van demonische bezetenheid en de strijd van een man tegen het kwaad. Gebaseerd op de werkelijke dossiers van Vader Gabriele Amorth, de hoofdexorcist van het Vaticaan, gespeeld door Academy Award®-winnaar Russell Crowe, onthult deze film een eeuwenoude samenzwering die het Vaticaan koste wat kost verborgen heeft proberen te houden.

De film, die valt in de genres horror en thriller, heeft een speelduur van 1 uur en 43 minuten en is beoordeeld met een R-rating vanwege seksuele referenties, taalgebruik, enige naaktheid en gewelddadige inhoud.

Wat de critici zeggen:

Volgens Rotten Tomatoes is 'The Pope's Exorcist' een standaard heilige horror in de meeste opzichten, maar de gezegende acteerprestatie van Russell Crowe zal het antwoord zijn op de gebeden van sommige kijkers. De film heeft gemengde recensies ontvangen, met een bijna gelijke verdeling tussen positieve en negatieve kritieken.

Wat het publiek zegt:

Het publiek lijkt het erover eens te zijn dat 'The Pope's Exorcist' misschien geen klassieker is, maar nog steeds een solide bezetenheidsthriller is, en dat Russell Crowe het fantastisch doet in de hoofdrol.

Interessante weetjes:

  • De film is geïnspireerd door de daadwerkelijke dossiers van Vader Gabriele Amorth, die bekend stond als een van de meest prominente exorcisten van het Vaticaan.
  • Russell Crowe, bekend van films als 'Gladiator' en 'A Beautiful Mind', neemt de rol van deze legendarische exorcist op zich.
  • Een interessant feitje is dat Fr. Gabriel Amorth's persoonlijke favoriete film 'The Exorcist' (1973) was, en dat hij goede vrienden werd met de regisseur William Friedkin, die later een documentaire maakte over Amorth's werk als exorcist.

Gemiddelde ratings:

Op IMDb heeft 'The Pope's Exorcist' een score van 6.1/10 gebaseerd op 72K beoordelingen. Dit, in combinatie met de informatie van Rotten Tomatoes, suggereert dat de film een gemiddelde score heeft die balanceert tussen de 50% van de 'Fresh' en 'Rotten' ratings van critici. Het publiek lijkt iets positiever te zijn, maar specifieke cijfers zijn niet beschikbaar.

Conclusie:

'The Pope's Exorcist' is een film die de kijker meeneemt op een duistere reis door de wereld van exorcisme en spirituele strijd. Hoewel de film gemengde kritieken heeft ontvangen, is de acteerprestatie van Russell Crowe een lichtpunt dat de film voor velen de moeite waard maakt. Voor liefhebbers van het horror- en thriller-genre, en met name voor degenen die geïnteresseerd zijn in verhalen over exorcisme, is 'The Pope's Exorcist' zeker een film om te bekijken.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2023
Genre:
Thriller Horror
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Alex Essoe
Alexandra Essoe
Daniel Zovatto
Franco Nero
Russell Crowe

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.