logo
The Suicide Squad © Production Company

The Suicide Squad

Superschurken Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker en een verzameling maffe gevangenen uit de Belle Reve gevangenis voegen zich bij de supergeheime, superschadelijke Task Force X als ze worden gedropt op het afgelegen, door vijanden overspoelde eiland Corto Maltese.

OmniGuide recensie The Suicide Squad

The Suicide Squad (2021) - Een Explosieve Mix van Actie en Humor

"The Suicide Squad", uitgebracht in 2021, is een actie-avonturenfilm die een frisse wind blaast in het superheldengenre. Geregisseerd door James Gunn, staat de film bekend om zijn unieke mix van humor, actie en een kleurrijke cast van personages.

Verhaal en Karakters

De film volgt een groep van super-schurken, waaronder Harley Quinn, Bloodsport en Peacemaker, die gerekruteerd worden door de geheime Task Force X. Hun missie: een gevaarlijke opdracht op een afgelegen eiland. De personages zijn goed ontwikkeld, met Idris Elba die een sterke vertolking geeft als Bloodsport, en Margot Robbie die als Harley Quinn een nieuwe diepte aan haar personage toevoegt.

Regie en Stijl 

James Gunn's regie is dynamisch en energiek, met een vlotte vertelstijl die de kijker van begin tot eind geboeid houdt. De visuele stijl is levendig en kleurrijk, wat bijdraagt aan de unieke sfeer van de film.

Beoordeling en Publieke Reactie

"The Suicide Squad" heeft een IMDb-score van 7.2/10, gebaseerd op meer dan 392.000 beoordelingen. De film heeft een Metascore van 72, wat wijst op overwegend positieve recensies van critici.

Interessante Weetjes

  • James Gunn overtuigde Sylvester Stallone om de stem van King Shark in te spreken met een eenvoudige pitch: "Het is een grote, ietwat mollige, mensenetende haai."
  • Een grappig foutje: op 31:53 zijn drie crewleden zichtbaar als de squad door de jungle loopt.
  • De film heeft een budget van ongeveer $185 miljoen en heeft wereldwijd $168,7 miljoen opgebracht.

Conclusie 

"The Suicide Squad" is een verfrissende en vermakelijke toevoeging aan het superheldengenre. Met sterke acteerprestaties, een boeiend verhaal en een unieke visuele stijl, is het een film die zowel fans van het genre als nieuwe kijkers zal aanspreken.

Eindoordeel: OmniGuide beoordeelt "The Suicide Squad" met een solide 7.5/10, een aanrader voor liefhebbers van actie en humor.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2021
Genre:
Komedie Avontuur Aktie
Rating:
7.2
Duur:
132 min.
Acteurs:
Idris Elba
John Cena
Margot Robbie

 


Bekijk trailer van The Suicide Squad

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.