logo
There Be Dragons © Production Company

There Be Dragons

"There Be Dragons" is een historische dramafilm geregisseerd door Roland Joffé, die zich afspeelt tijdens de Spaanse Burgeroorlog. De film volgt de complexe relatie tussen twee jeugdvrienden, Josemaría Escrivá en Manolo Torres, wiens levens drastisch veranderen door de oorlog. Josemaría wordt een priester en sticht de controversiële religieuze organisatie Opus Dei, terwijl Manolo een soldaat wordt die verstrikt raakt in jaloezie en verraad. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Robert, een journalist die de geheimen van zijn stervende vader Manolo ontrafelt en probeert hun verbroken band te herstellen. De film verkent thema's als vergeving, liefde en de zoektocht naar zingeving in het dagelijks leven​.  

OmniGuide recensie There Be Dragons

Er is wat te Vinden in de Schaduwen van het Verleden: Een Recensie van There Be Dragons

Een Verhaal van Vergeving en Oorlog

"There Be Dragons", geregisseerd door Roland Joffé, is een film die diep graaft in de complexiteit van menselijke emoties, geloof en vergeving. Met een indrukwekkende cast en een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog, belooft deze film een meeslepende kijkervaring.

Historisch Drama met Emotionele Diepgang

De film volgt het leven van twee jeugdvrienden, Manolo Torres (Wes Bentley) en Josemaría Escrivá (Charlie Cox), wiens paden uiteengaan door de tumultueuze gebeurtenissen van de Spaanse Burgeroorlog. Terwijl Manolo worstelt met zijn eigen demonen en verraad, vindt Josemaría zijn roeping als priester en sticht hij de religieuze beweging Opus Dei.

Sterke Acteerprestaties

Charlie Cox schittert als de heilige Josemaría Escrivá, met een ingetogen maar krachtige performance die de innerlijke strijd van zijn personage perfect weergeeft. Wes Bentley brengt een intense en genuanceerde vertolking van Manolo Torres, een man die verscheurd wordt door jaloezie, schuld en vergeving. Het is echter de bijrol van Olga Kurylenko als Ildiko, een Hongaarse revolutionaire, die een extra laag van complexiteit en emotie aan het verhaal toevoegt.

Cinematografie en Muziek

De cinematografie van "There Be Dragons" is prachtig en vangt zowel de serene momenten van spirituele contemplatie als de chaotische en gewelddadige scenes van de oorlog. De film maakt effectief gebruik van licht en schaduw om de emotionele toon van verschillende scènes te versterken. De muziek, gecomponeerd door Stephen Warbeck, draagt bij aan de meeslepende sfeer van de film en versterkt de emotionele impact van het verhaal.

Thema's van Geloof en Vergeving

Op het hart van "There Be Dragons" liggen thema's van geloof, vergeving en de zoektocht naar verlossing. De film stelt belangrijke vragen over de aard van zonde en vergeving, en hoe mensen met hun eigen fouten en die van anderen omgaan. Dit maakt de film niet alleen een historisch drama, maar ook een diep filosofische reflectie op de menselijke conditie.

Conclusie

"There Be Dragons" is een indrukwekkende film die zowel visueel verbluffend als emotioneel diepgaand is. Hoewel sommige critici de film als enigszins zwaar en traag beschouwen, zal het degenen die geïnteresseerd zijn in historische drama's en verhalen over geloof en verlossing zeker aanspreken. Met sterke acteerprestaties, prachtige cinematografie en een meeslepend verhaal, is "There Be Dragons" een film die de moeite waard is om te bekijken.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2011
Genre:
Drama Biografie Oorlog
Rating:
5.7
Duur:
122 min.
Acteurs:
Charlie Cox
Dougray Scott
Wes Bentley

 


Bekijk trailer van There Be Dragons

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.