logo
To Catch a Killer © Production Company

To Catch a Killer

Baltimore. Oudejaarsavond. Een getalenteerde maar verwarde politieagente (Shailene Woodley) wordt door de hoofdonderzoeker van de FBI (Ben Mendelsohn) gerekruteerd om te helpen bij het profileren en opsporen van een gestoord individu dat de stad terroriseert.

OmniGuide recensie To Catch a Killer

To Catch a Killer - Een Spannende Misdaadthriller

Een Meeslepend Verhaal van Misdaad en Mysterie

"To Catch a Killer", uitgebracht in 2023 en oorspronkelijk getiteld "Misanthrope", is een actievolle misdaadthriller met een speelduur van 1 uur en 59 minuten. De film, met een R-rating, volgt een getalenteerde maar getroebleerde politieagent (Shailene Woodley) die door de FBI wordt gerekruteerd om te helpen bij het profileren en opsporen van een verontrustende seriemoordenaar. De film heeft een IMDb-score van 6.6/10.

Sterrencast en Regie

Geregisseerd door Damián Szifron en geschreven door Damián Szifron en Jonathan Wakeham, brengt de film Shailene Woodley in de hoofdrol als Eleanor en Ben Mendelsohn als Lammark. De film bevat ook optredens van Jovan Adepo, Ralph Ineson en Richard Zeman.

Plot: Een Jacht op een Seriemoordenaar

De film volgt Eleanor en Lammark terwijl ze samenwerken om een sluwe seriemoordenaar op te sporen. De film verkent thema's van rechtvaardigheid, ethiek en de psychologie van misdaad, terwijl het een spannende en onvoorspelbare verhaallijn biedt.

Beoordelingen en Publieksreactie

Naast de IMDb-score, wordt de film geprezen om zijn sterke acteerprestaties, vooral van Woodley en Mendelsohn, en de boeiende regie. De film heeft echter gemengde kritieken ontvangen, met sommige kijkers die de plotontwikkeling en karakterdiepte bekritiseren.

Interessante Weetjes

  • De film speelt zich af in Baltimore tijdens Oudejaarsavond, wat bijdraagt aan de gespannen en mysterieuze sfeer.
  • Dit is een van de zeldzame films waarin Shailene Woodley een leidende rol speelt in een misdaadthriller.

Conclusie: Een Spannende maar Onevenwichtige Thriller

"To Catch a Killer" biedt een intrigerend en spannend verhaal met sterke acteerprestaties, maar lijdt onder een gebrek aan consistentie in plot en karakterontwikkeling. Voor liefhebbers van het misdaadthrillergenre kan het echter nog steeds een boeiende kijkervaring bieden.

Eindbeoordeling: ⭐⭐⭐ (3/5 sterren)

Bekijk op:

Prime

Jaar:
2023
Genre:
Misdaad Drama Mysterie Aktie
Rating:
N/A
Duur:
119 min.
Acteurs:
Ben Mendelsohn
Jovan Adepo
Ralph Ineson
Shailene Woodley

 


Bekijk trailer van To Catch a Killer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.