logo
Toen ik je zag © Production Company

Toen ik je zag

Een waargebeurd verhaal over onvoorwaardelijke liefde die helaas niet eeuwig kon duren.

OmniGuide recensie Toen ik je zag

Toen ik je zag - Een Verhaal van Liefde en Verlies

Een Intiem Portret van Liefde en Strijd

"Toen ik je zag", uitgebracht in 2023, is een Nederlands drama dat het ware verhaal vertelt van een liefde die helaas niet eeuwig kon duren. Met een speelduur van 1 uur en 58 minuten, heeft de film een IMDb-score van 6.7/10, wat wijst op een positieve ontvangst bij het publiek.

Sterrencast en Regie

Geregisseerd door Ben Verbong en geschreven door Ger Beukenkamp, Isa Hoes en Sytze Van Der Laan, brengt de film Noortje Herlaar en Egbert Jan Weeber in de hoofdrollen als Esther en Bastiaan, twee bekende acteurs uit de jaren '90. De film verkent hun schijnbaar perfecte leven en de verborgen strijd met Bastiaan's depressie.

Plot: De Onzichtbare Strijd Achter Succes

"Toen ik je zag" onthult het minder mooie achter de schermen van het leven van Bastiaan en Esther. Ondanks zijn succes worstelt Bastiaan met een psychologische depressie, die steeds meer invloed heeft op zijn relatie met Esther en hun kinderen. Esther probeert haar gezin op de rails te houden, maar dit kost haar meer moeite en energie dan verwacht.

Beoordelingen en Publieksreactie

De film richt zich meer op de gevolgen van de depressie van de hoofdpersoon, waardoor de oorzaak soms wat onduidelijk blijft. Dit kan ervoor zorgen dat het karakter van Bastiaan soms moeilijk te volgen of te begrijpen is. De film kan hierdoor soms wat langdradig overkomen.

Interessante Weetjes

  • De film is gebaseerd op het boek van dezelfde naam, geschreven door Isa Hoes, die het boek baseerde op haar persoonlijke ervaringen.
  • Dit is Ben Verbong's comeback als Nederlandse regisseur en scenarioschrijver, zijn laatste Nederlandse filmwerk was met de film "The Indecent Woman" uit 1991.

Conclusie: Een Emotioneel en Realistisch Drama

"Toen ik je zag" is een emotioneel en realistisch drama dat de complexiteit van liefde en de uitdagingen van het omgaan met depressie verkent. Hoewel de film soms langdradig kan zijn, biedt het een diepgaand inzicht in de onzichtbare strijd achter een schijnbaar perfect leven.

Eindbeoordeling: ⭐⭐⭐½ (3.5/5 sterren)

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2023
Genre:
Drama
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Egbert Jan Weeber
Matthijs van de Sande Bakhuyzen
Noortje Herlaar

 


Bekijk trailer van Toen ik je zag

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.