logo
Tour de France: Unchained © Production Company

Tour de France: Unchained

Documentaire over de reis van acht teams die deelnemen aan 's werelds meest uitdagende Tour de France-fietswedstrijd.

OmniGuide recensie Tour de France: Unchained

Tour de France: Unchained - Een Diepgaande Rit door het Hart van Professioneel Wielrennen

Tour de France: Unchained is een serie die je niet wilt missen. Met een indrukwekkende score van 8.3/10 op IMDb en een publieksscore van 87% op Rotten Tomatoes, is het duidelijk dat deze serie de harten van de kijkers heeft gewonnen​1​​2​.

Het is een serie die je meeneemt op een spannende reis door de Tour de France van 2022. De makers hebben echt alles uit de kast gehaald om je het gevoel te geven dat je er zelf bij bent. Ze nemen je mee achter de schermen, laten je de passie en de rivaliteit tussen de teams zien, en ze zijn niet bang om de minder rooskleurige kanten van de sport te laten zien​3​.

Sommige critici vonden de serie te simpel, maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen is een doorgewinterde wielerfanaat. Deze serie maakt de wielersport toegankelijk voor iedereen, of je nu een fan bent of net de wereld van het professionele wielrennen ontdekt​3​.

De afleveringen zijn goed in elkaar gezet en zitten vol actie. Ze laten je de hoogte- en dieptepunten van de race zien, van de regenachtige openingstijdrit in Kopenhagen tot de laatste etappe in Parijs​3​.

Wat echt cool is, zijn de persoonlijke momenten die de serie toont. Je ziet hoe de renners praten met hun geliefden over de risico's die ze nemen en je krijgt een kijkje in hun leven buiten de race. Dat maakt de serie heel menselijk en geeft je een dieper inzicht in de wereld van deze atleten​3​.

Hoewel de serie zich alleen richt op acht van de 22 teams, krijg je toch een compleet beeld van de race. Je krijgt dingen te zien die je normaal gesproken nooit zou zien, zoals wat er gebeurt op de teambussen, in hotels en tijdens vergaderingen. Dat is echt uniek en super interessant​3​.

Maar de serie is niet perfect. Sommige delen, zoals de introducties van de renners, kunnen een beetje geforceerd overkomen. En er is misschien een beetje te veel focus op crashes en het lijden van de renners​3​.

Maar al met al is Tour de France: Unchained echt een topserie. Het is spannend, informatief en maakt de wielersport toegankelijk voor iedereen. Dus of je nu al jaren fan bent of net komt kijken, deze serie is het kijken waard. En daarom geven wij 'm, gebaseerd op de ratings van IMDb en Rotten Tomatoes, een dikke 8.5/10​1​​2​.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2023
Genre:
Documentaire Sport
Rating:
8.5
Duur:
0 min.
Acteurs:
Christian Prudhomme
Patrick Lefevere
Steve Chainel

 


Bekijk trailer

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.