logo
Vengeance © Production Company

Vengeance

Een schrijver uit New York City probeert de moord op te lossen op een meisje waarmee hij iets heeft gehad en reist af naar het zuiden om de omstandigheden van haar dood te onderzoeken en te ontdekken wat er met haar is gebeurd.

OmniGuide recensie Vengeance

Vengeance (2022): Een verrassende mix van humor en mysterie

"Vengeance" (2022), origineel getiteld "Venganza", is een film die genres op een unieke manier mengt, met elementen van komedie, muziek en mysterie. Geregisseerd en geschreven door B.J. Novak, bekend van "The Office", neemt deze film ons mee op een onverwachte reis vol humor en intrige.

Verhaal en Thema

De film volgt een schrijver uit New York City, gespeeld door Novak zelf, die de mysterieuze dood van een meisje onderzoekt waarmee hij een connectie had. Zijn zoektocht brengt hem naar het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij geconfronteerd wordt met verschillende culturele en persoonlijke uitdagingen.

Cast en Acteerprestaties

Naast Novak zien we sterke optredens van Boyd Holbrook, Lio Tipton en een verrassende rol van Ashton Kutcher. De cast brengt een mix van ernst en komedie die goed past bij de toon van de film.

Regie en Schrijfwerk

B.J. Novak, vooral bekend als acteur en schrijver van "The Office", toont zijn veelzijdigheid met "Vengeance". Zijn regie en script zijn scherp en doordacht, met een goede balans tussen humor en spanning.

Interessante Weetjes

  • B.J. Novak kreeg het idee voor "Vengeance" toen hij een poster zag voor een andere film met dezelfde titel op een filmfestival.
  • De film heeft een speelduur van 1 uur en 47 minuten en is opgenomen in Albuquerque, New Mexico, USA.
  • "Vengeance" is geproduceerd door Blumhouse Productions, bekend om hun werk in het horror-genre.

Beoordeling

Op IMDb scoort "Vengeance" een respectabele 6.8/10. De film wordt geprezen om zijn unieke mix van genres en de sterke acteerprestaties. Het is een film die zowel vermaakt als aan het denken zet.

Conclusie

"Vengeance" is een film die niet makkelijk in een hokje te plaatsen is. Met zijn mix van humor, mysterie en muziek biedt het een frisse kijk op het genre. B.J. Novak bewijst dat hij meer is dan alleen een komisch talent, door een film te leveren die zowel vermakelijk als diepgaand is. Voor liefhebbers van films die buiten de gebaande paden treden, is "Vengeance" zeker een aanrader.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2022
Genre:
Komedie Thriller Mysterie
Rating:
6.8
Duur:
107 min.
Acteurs:
B.J. Novak
Boyd Holbrook
Lio Tipton

 


Bekijk trailer van Vengeance

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.