logo
Violent Night © Production Company

Violent Night

Wanneer een groep huurlingen het landgoed van een rijke familie aanvalt, moet de Kerstman ingrijpen om de dag (en Kerstmis) te redden.

OmniGuide recensie Violent Night

Violent Night: Een Onconventionele Kerstfilm

Violent Night uit 2022, geregisseerd door Tommy Wirkola, is een film die het traditionele kerstgenre op zijn kop zet. Met een IMDb-score van 6.7/10 en een budget van $20 miljoen, heeft deze film een wereldwijde opbrengst van $76 miljoen behaald, wat wijst op een aanzienlijke populariteit.

Het Verhaal: Kerstman als Redder

De film volgt een groep huurlingen die het landgoed van een rijke familie aanvallen tijdens Kerstmis. Het onverwachte gebeurt wanneer de Kerstman (gespeeld door David Harbour) tussenbeide komt om de dag (en Kerstmis) te redden. Deze plotwending geeft een unieke draai aan het traditionele kerstverhaal.

Cast en Prestaties

Naast David Harbour zien we John Leguizamo en Beverly D'Angelo in belangrijke rollen. De acteerprestaties, vooral van Harbour als een Kerstman die zijn kerstsfeer terugvindt door 'middeleeuws' te gaan op een bende ontvoerders, zijn opmerkelijk.

Interessante Weetjes

  • De film is opgenomen in Winnipeg, Manitoba, Canada.
  • Het bevat een scène waarin het personage Bert vlogt tijdens de aftiteling.
  • De soundtrack omvat "A Holly Jolly Christmas" van Burl Ives.

Kritische Beoordeling

Met een Metascore van 55 en gemengde kritieken, is "Violent Night" een film die het kerstgenre op een gewelddadige maar humoristische wijze benadert. Het is een film die misschien niet bij iedereen in de smaak valt, maar zeker een unieke kijkervaring biedt.

Conclusie

"Violent Night" is een film die de kersttraditie op een onconventionele manier benadert. Het is een mix van actie, komedie en thriller die zorgt voor een vermakelijke en onverwachte kerstfilmervaring. Voor liefhebbers van het genre en fans van David Harbour is het zeker een aanrader.

Bekijk op:

SkyShowtime

Jaar:
2022
Genre:
Misdaad Komedie Aktie
Rating:
7.1
Duur:
112 min.
Acteurs:
Beverly D'Angelo
David Harbour
John Leguizamo

 


Bekijk trailer van Violent Night

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.