logo
Wednesday © Production Company

Wednesday

Volgt Wednesday Addams' jaren als student, wanneer ze probeert haar opkomende paranormale gave onder de knie te krijgen, het mysterie dat haar ouders bezighield te verijdelen en op te lossen.

OmniGuide recensie Wednesday

Wednesday: De Nieuwe Gotische Koningin van Netflix

Een Nieuwe Gotische Revolutie

Netflix's "Wednesday" heeft de iconische Wednesday Addams nieuw leven ingeblazen met Jenna Ortega in de hoofdrol. Deze serie, gecreëerd door Alfred Gough en Miles Millar en geregisseerd door Tim Burton, biedt een unieke mix van donkere humor, tienerangst en mysterie. Ortega's vertolking van de beroemde goth-girl is zowel fris als trouw aan de klassieke interpretaties, en haar optreden wordt door critici unaniem geprezen.

 

Het Verhaal

Wednesday Addams wordt van haar school gestuurd nadat ze wraak heeft genomen op pestkoppen die haar broer Pugsley terroriseerden. Haar ouders, Gomez en Morticia Addams, besluiten haar in te schrijven op Nevermore Academy, hun eigen alma mater. Deze mysterieuze school voor buitenbeentjes en bovennatuurlijke wezens blijkt de perfecte setting voor Wednesday om haar eigen paranormale gaven te ontdekken en een reeks gruwelijke moorden op te lossen​ (Wikipedia)​​ (Empire)​.

 

Ortega's Meesterwerk

Jenna Ortega's vertolking van Wednesday Addams is de ruggengraat van de serie. Haar vermogen om de donkere, cynische humor van het personage te combineren met een onverwachte diepte en emotionele groei, maakt haar optreden bijzonder boeiend. Ortega weet de balans te vinden tussen het behouden van Wednesday's iconische kilheid en het tonen van een subtiele evolutie als persoon​ (Roger Ebert)​​ (Empire)​.

 

Tim Burton's Visie

De regie van Tim Burton voegt een extra laag duisternis en gotische esthetiek toe aan de serie. Zijn kenmerkende stijl is duidelijk zichtbaar in de visuele elementen en het decor van Nevermore Academy. Hoewel sommige critici opmerken dat de omgeving van bovennatuurlijke wezens soms afdoet aan de unieke vreemdeling-onder-de-mensen charme van de Addams Family, blijft de serie visueel verbluffend en thematisch rijk​ (Empire)​.

 

Nostalgie en Innovatie

De serie slaagt erin om klassieke Addams Family-elementen te integreren met moderne verhalen. Christina Ricci, die Wednesday speelde in de films uit de jaren '90, maakt een gastoptreden als de sinistere Miss Thornhill, wat een mooie knipoog is naar de fans van het eerste uur. De mix van oude en nieuwe elementen zorgt ervoor dat "Wednesday" zowel voor nieuwe kijkers als voor trouwe fans van de Addams Family aantrekkelijk is​ (Wikipedia)​​ (Empire)​.

 

Conclusie

"Wednesday" is een meeslepende en visueel adembenemende serie die het erfgoed van de Addams Family op een innovatieve manier voortzet. Dankzij de sterke prestaties van Jenna Ortega en de gotische flair van Tim Burton, is deze serie een must-watch voor iedereen die houdt van donkere humor, mysterieuze verhalen en bovennatuurlijke avonturen.

 


Met "Wednesday" heeft Netflix een nieuwe hit in handen die de klassieke charme van de Addams Family combineert met moderne, meeslepende verhaallijnen. Jenna Ortega schittert in haar rol en maakt van deze serie een onvergetelijke ervaring.

Bekijk op:

Netflix

Jaar:
2022
Genre:
Misdaad Fantasie Komedie
Rating:
N/A
Duur:
0 min.
Acteurs:
Hunter Doohan
Jenna Ortega
Percy Hynes White

 


Bekijk trailer van Wednesday

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.