logo
Wonder Woman 1984 © Production Company

Wonder Woman 1984

Diana moet vechten met een collega op haar werk en met een zakenman wiens verlangen naar extreme rijkdom de wereld op het pad van vernietiging stuurt, nadat een eeuwenoud artefact dat wensen vervult vermist raakt.

OmniGuide recensie Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 - Een Kleurrijke Sequel met Gemengde Resultaten

"Wonder Woman 1984", geregisseerd door Patty Jenkins, brengt ons terug naar de wereld van Diana Prince, gespeeld door Gal Gadot. Deze sequel, die zich afspeelt in de kleurrijke jaren '80, belooft een mix van actie, avontuur en fantasy. Met een speelduur van 2 uur en 31 minuten, is de film een ambitieuze poging om het succes van zijn voorganger te evenaren.

Een Gemengde Uitvoering

De film heeft een gemiddelde IMDb-score van 5.4/10, wat wijst op een verdeelde ontvangst. Met 28 gewonnen prijzen en 47 nominaties, lijkt de film zowel lof als kritiek te hebben ontvangen. De kritieken benadrukken vaak een gebrek aan consistentie in het script en een soms teleurstellende uitvoering.

Hoogtepunten en Teleurstellingen

Een interessant weetje is dat Lilly Aspell, die de jonge Diana speelt, al haar stunts op 12-jarige leeftijd zelf uitvoerde, wat haar prestaties des te indrukwekkender maakt. Echter, de film wordt ook bekritiseerd om zijn soms cartoonachtige effecten en minder overtuigende acteerprestaties, met name van Gal Gadot, wiens beperkte bereik in deze sequel meer opvalt.

Visuele Pracht en Problemen

Visueel is "Wonder Woman 1984" een feest voor de ogen, met levendige kleuren die de jaren '80 tot leven brengen. Toch slaagt de film er niet in om de geest van dit tijdperk volledig te vangen, wat resulteert in een ervaring die soms als geforceerd en ongeïnspireerd aanvoelt.

Interessante Weetjes

  1. Terugkeer van de Originele Wonder Woman: Lynda Carter, bekend van haar rol als Wonder Woman in de televisieserie uit de jaren '70, maakt een speciale cameo in de film. Dit was een knipoog naar de fans van de originele serie en een eerbetoon aan de geschiedenis van het personage.

  2. Recordbrekende Productie: "Wonder Woman 1984" was een van de duurste films ooit geregisseerd door een vrouw, met een budget van ongeveer $200 miljoen. Dit benadrukt de groeiende trend van vrouwelijke regisseurs in grote blockbusterfilms.

  3. Pandemie en Release: De film was een van de eerste grote blockbusters die tijdens de COVID-19-pandemie werd uitgebracht. Het was uniek omdat het tegelijkertijd in bioscopen en op HBO Max werd uitgebracht, wat een nieuwe trend in filmreleases markeerde.

  4. Fysieke Transformatie: Kristen Wiig, die de rol van Cheetah speelt, onderging een intense fysieke transformatie voor haar rol. Ze trainde meerdere maanden om de fysieke verschijning van haar personage te bereiken.

  5. Een Nostalgische Soundtrack: De soundtrack van de film, gecomponeerd door Hans Zimmer, bevatte een mix van jaren '80 muziek en originele scores. Dit droeg bij aan de nostalgische sfeer van de film.

  6. Historische Locaties: Veel scènes werden opgenomen op locatie in Washington D.C., waaronder iconische plekken zoals het Lincoln Memorial en het Smithsonian Institution, wat de film een authentiek jaren '80-gevoel gaf.

Conclusie

"Wonder Woman 1984" is een film met hoge pieken en diepe dalen. Het biedt momenten van visuele pracht en indrukwekkende actiescènes, maar wordt tegelijkertijd gehinderd door een inconsistent script en wisselvallige acteerprestaties. Voor fans van het genre is het zeker de moeite waard, maar het mist de charme en diepgang van zijn voorganger.

Rating: Gebaseerd op gemiddelde ratings van relevante websites, zou "Wonder Woman 1984" een 6/10 krijgen, wat de gemengde ontvangst en de verdeelde meningen over de film weerspiegelt.

Bekijk op:

HBO Max

Jaar:
2020
Genre:
Fantasie Avontuur Aktie
Rating:
5.4
Duur:
151 min.
Acteurs:
Chris Pine
Gal Gadot
Kristen Wiig

 


Bekijk trailer van Wonder Woman 1984

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.