logo
Love Actually © Production Company

Love Actually

Volgt het leven van acht zeer verschillende koppels in het omgaan met hun liefdesleven in verschillende losjes met elkaar verbonden verhalen die zich allemaal afspelen tijdens een hectische maand voor Kerstmis in Londen, Engeland.

OmniGuide recensie Love Actually

Love Actually - Een Mozaïek van Liefde

Een Klassieker in het Romantische Komediegenre

"Love Actually", uitgebracht in 2003, is een romantische komedie die de levens van acht zeer verschillende koppels volgt in hun liefdeslevens, die op verschillende manieren met elkaar verweven zijn, allemaal tijdens de hectische maand voor Kerstmis in Londen. Met een speelduur van 2 uur en 15 minuten, heeft de film een indrukwekkende IMDb-score van 7.6/10.

Sterrencast en Regie

Geregisseerd door Richard Curtis, bekend om zijn scherpe en warme benadering van het genre, brengt de film een sterrencast samen, waaronder Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson, Laura Linney, Bill Nighy, Colin Firth, Emma Thompson en vele anderen.

Plot: Een Lappendeken van Liefdesverhalen

"Love Actually" verkent verschillende aspecten van liefde door middel van een reeks onderling verbonden verhalen. Van de pas verkozen premier die verliefd wordt op een jonge medewerkster, tot een schrijver die liefde vindt in een onverwachte hoek, de film behandelt liefde in al haar vormen - romantisch, platonisch, onbeantwoord en alles daartussenin.

Beoordelingen en Publieksreactie

Naast de hoge IMDb-score, heeft de film een Metascore van 55, wat duidt op gemengde tot positieve kritieken. De film wordt geprezen om zijn hartverwarmende verhalen en sterke acteerprestaties, hoewel sommige critici het een beetje te sentimenteel vinden.

Interessante Weetjes

  • Laura Linney werd gecast als Sarah nadat de regisseur herhaaldelijk zei dat hij iemand wilde "zoals Laura Linney".
  • De film won een BAFTA Award en ontving in totaal 10 overwinningen en 29 nominaties.

Conclusie: Een Hartverwarmende Kijk op Liefde

"Love Actually" is een hartverwarmende en vermakelijke film die een breed scala aan emoties oproept. Het is een must-see voor liefhebbers van het romantische komediegenre en een klassieker die nog steeds relevant is.

Eindbeoordeling: ⭐⭐⭐⭐ (4/5 sterren)

Bekijk op:

Netflix
Videoland
ViaPlay

Jaar:
2003
Genre:
Drama Komedie Romantiek
Rating:
7.6
Duur:
135 min.
Acteurs:
Hugh Grant
Liam Neeson
Martine McCutcheon

 


Bekijk trailer van Love Actually

Assendelft Communicatie | KvK: 50264494 | BTW: NL002081998B66

Op alle beeldmaterialen rust het copyright van de wettige eigenaar.